Начало » Уимонени усмиФки » Дядо Коледа, моля те, защо ми забрави подаръка?:((((

Дядо Коледа, моля те, защо ми забрави подаръка?:((((

Day by day

декември 2006
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Знаете ли, писах лично писмо на дядо Коледа, не такова публично като публикуваните тук, но явно нещо не е стигнало до него… Исках да ми сбъдне представата за лично щастие, а той явно не си чете всички мейли…

Та какво искам от този живот ли? Ами търся упорито душевната си половинка! Странно ли Ви звучи? Според мен всички това търсят…

Хайде сега, съвсем сериозно и на шега по отношение търсенето:

За да разберете, първо трябва да опишем раждането на мита за „търсенето”. И как се сформира в женската психика. Докато е малко всяко дете независимо от пола прави съзнателни постъпления в околния свят, които естествено са първични, за да се поеме колкото се може повече информация наведнъж. След кратка прелюдия идва така нареченият от някои пубертет. И тогава започва осмислянето на главния герой, за които говоря. Първият образ на момичето е на красив момък, които вероятно е трън в очите на учителката по география, което показва още от тук, че тя харесва бунтовници… Прави го несъзнателно защото този бунтовник е може би по приспособим да оцелее като същество, напълно първично без да се замисля тя избра него. След като се влюби в това момче, е възможна връзка И може би първото разочарование от нея, тъй като създаденият въображаем образ изобщо не е отговаря на действителния. След такъв крах момичето е объркано. И предпазливо. Следва втори или трети опит. Види се, че все нещо не достига на мъжете.

И така се стига до образа на перфектния мъж……

Момичето вече е на двайсет и пет-седем-девет. Колонката с качествата, на които трябва да отговаря мъжа до нея се е задълбочила чувствително…Какви са те?…..Ето накратко:

Перфектният мъж е симпатичен…но без да парадира въобще с вида си; модерен, толерантен, адаптивен, с чувство за хумор, интересен, интелигентен, успяващ, широко скроен, решителен, креативен (изключително глупава дума, плод на съвременните реклами в които жената минава и размахва косите си след употреба на шампоан за обем, всички й се възхищават и после пие кафе три в едно, защото е в крак с времето), перфектният мъж говори малко, но знае много, той е забавен, никога не се мръщи, с охота приема всяко предизвикателство или недоволство на жената, винаги, когато е критикуван, е съгласен с грешките си и гледа да се подобри час по скоро, стилен, мъдър, чувствителен, нежен, справедлив и обаятелен – това са само малка отметка от качествата му, освен това този мъж много пътува. И животът му е интересен, не е задължително да е мултимилионер, но да подсигурява уют на жената И дори когато има финансови затруднения, бързо да ги решава без да се оплаква, да сътворява сигурност във всеки един момент…истинският мъж не хленчи дори когато е болен….. има дръзка брадичка И чаровна усмивка…. която не го напуска никога… винаги е непредвидим в постоянните си изненади. И е напорист във всяко едно постъпление…..той винаги поздравява на празници. И не забравя любимите дати…. Освен това е винаги на разположение на жената дори в трудни ситуации е способен да се появи веднага. И с готовност….

Следва и леко лошия набор от качества, които отново са необходими на перфектния мъж. Те са малко по-тъмни, но задължителни, защото въздействат на жената по-животински и първичен начин. Мъжът трябва да е добър в леглото, да е както нежен, така и минотавър в акта (в комбинация), да се държи нахакано и с рутина, да има съвсем лека келешка осанка (едва доловима, но да я има), да умее да защитава. И ако се наложи да е дори Ван Дам (или ако не може – да има бодигард, но понеже това е много селско, по-добре да е в пакета от качества на мъжа), да провокира по тънък и изящен начин, без да е арогантен, много рядко и само когато е насаме с жената да е простак (все пак трябва да има признак, че не е робот)…..

Подаръците, които прави да са стилни и да няма и следа от блудкавост в тях…. да е непослушно момче (но с нея да е изключително послушен)………трябва да знае е може всичко включително и нестандартни за другите неща. Да може да организира времето си така, че да двамата да са максимално заедно…. Да има белези на романтик в постъпките си към нея, дори когато не е уместно. Да не спори кой какво е свършил или не, а просто да решава веднага задачата която е изникнала……………………………………

Спираме дотук, въпреки че изброените качества съвсем не са достатъчни, тъй като е възможно някъде там да има мъж, който да е по добър от предходния.

Затова трябва да се търси още.

Именно затова търсенето на жената продължава цял живот.

*************************************************************

Хи-хи, повярвахте ли ми?

Е, не знам дали е вярно горното, но повече от това не знам какво да поискам от дядо Коледа.

Хайде днес е Коледа все пак и ще бъда по-скромна.

Ако може да ми докаже, че не е вярно, че мъжете, които стават, не са от типа „като хубавите места за паркиране – заети, или за тях се плаща” или просто са в „творческа (любовна)” отпуска в момента – пак ще съм доволна.

И ако може, спри тъпите съвети на fresh за сваляне на жените, единственото, което ще предизвика този, който се води по тях, е бурен смях при добронамерените и един шамар при по-буйните.

И обещавам догодина да искам по-скромни неща от това да ми прати г-н Перфектния, защото не го искам за един ден : )))

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: