Начало » Ех тея Тя и Той » Какво всъщност искат жените?

Какво всъщност искат жените?

Day by day

декември 2006
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Какво искат жените, какво са искали винаги и какво ще търсят винаги във всеки мъж, с когото имат по-близки взаимоотношения? Това е качество, чието наличие има по-мощно влияние от всички останали качества и може да увеличи размера на емоционалното обвързване в полза на мъжкия обект незабавно.

Само искам да предупредя, че мнението ми не е монументално, но е точно обобщение, което не означава, че се прилага с еднаква сила за всяка жена. Признавам, че всяка жена е различна. Независимо от това, тезата ми се основава на очевидното. Ако започвате да се чувствате леко разочаровани от факта, че козът не е абсолютен поради различията между жените, спомнете си за Уди Алън – експерта в привличането на красиви и талантливи жени, привличащ ги именно благодарение на този коз – който привлича жените като … пеперуди, примамени от светлината.

Това, което жената наистина иска от един мъж е увереност, т.е. козът е увереност в себе си.

Увереност… не означава арогантност, превъзходство, безсмислено перчене, нито пък високопарен мачо. Жените харесват истински уверения мъж.

Увереността, както знаете, е начин на мислене. В частност, мъжката увереност често се изразява в отношение „Мога да го направя”. Това не означава, че се отричат чувствата. Това не налага липса на съмнения, страх или уязвимост. Не се изисква илюзия за пълна самодостатъчност.

Увереността просто казва: „Мога да го направя.. някак… поне най-доброто, което мога”. Отношението на увереност не трябва да е постоянно, просто трябва да присъства като цяло при повечето житейски предизвикателства.

За стотиците години човешко развитие за мъжете е било далеч по-лесно да развият и проявят увереност, отколкото е сега, тъй като преди увереността е била необходима за оцеляването. В миналото просто мъжът не е имал особен избор. До скоро – желанието за физическо оцеляване е основен мотив за създаването на двойка и ролите на двата пола са били доста по-очевидни. Не става дума за оцеляването при извънредни обстоятелства, разбира се.

В малките общества, в които сме живели преди, всеки е можел да види опитния ловец, животновъд, смелият защитник, занаятчия, лидера, мъдрия учител, мъжът, който не се предава пред трудностите. Ето това е видно проявление на принципа „Мога да го направя”. Не казано с думи – а ясно и видимо за всички.

За съжаление обаче в наши дни знаците за истинската мъжка увереност са объркани и ролите на половете са в хаотична бъркотия. Външните демонстрации на природна увереност са се смесили с простите заместители на символите на потребителския статус. Но… жените инстинктивно търсят скрити белези за нивото на увереност на мъжа… и го изпитват до къде стига… но не по традиционния старомоден начин.

Сега добрите новини! Тъй като увереността е първично отношение към посрещането на предизвикателствата от всички видове – а в наши дни предизвикателства не липсват –основното отношение на увереност може да се култивира и демонстрира. Но то не може да се замени с пари, външен вид или материални притежания.

Готовността да се преминава през „битки” продължава да бъде основният ключ към уважението на жената. В наши дни един мъж може да изрази динамичността си по много традиционни начини – например с компетентност в работата си, образование, спорт, хобитата, справяне с деца или да прави дребни ремонти у дома. В тази група можем да включим всичко, което изразява някакво умение, придобиване на ново такова и преодоляване на несигурността на егото.

Може и по старомодния начин – да се излага на рискове, да скочи с парашут, да практикува бойни спортове, да кара сноуборд, да вдига тежести, скално катерене, да преодолява политически конфликти, да започне нов бизнес с повече ентусиазъм, отколкото пари… Това обаче са просто начини. Не е важна конкретната дейност, важно е демонстрирането на увереност, че знае (или си мисли, че знае) какво прави.

Или… може да пропусне действително опасните изживявания и да пристъпи към действително Големия риск – емоционалните предизвикателства. Мъжът може да се опита да стане уверен със самите жени. А това понякога е по-рисковано от скалното катерене.

Въпреки че жената харесва идеята, че мъжът може да се справи с много неща, това, което наистина има значение е неговата способност да се справи с нея. Истинската и зряла жена никога няма да се обвърже с мъж, който се страхува от нейната сексуалност, интелигентност или нейните емоции.

Това означава, че трябва да се постигне комбинация от увереност и съпричастност към жената на всички нива. И тъй като това е едно от най-рискованите приключения – наградата, естествено, е от най-големите: привързаността на обичаща жена, която превръща ежедневния живот в комфортно място. Увереността към жените – красиви, обикновени, умни, приятни, стари, млади или неприятни – е общо отношение – това е социално умение, което може и трябва да се придобие, ако искате да постигнете пълноценна връзка в живота си и да спрете да си задавате въпроса „Какво всъщност искат жените?”

И за избягване на каквото и да е съмнение относно смисъла на горното, ще си позволя да резюмирам до следното:

Не питай какво иска една жена, ако не си наясно ти самия какво искаш.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: