Начало » Ех тея Тя и Той » Имай доблестта да застанеш пред мен

Имай доблестта да застанеш пред мен

Day by day

декември 2006
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Винаги много съм се дразнела от анонимните коментари! Ужасно при това. Вчера се сдърпах с един анонимен на блога на Микела, затова реших сега да драсна няколко реда по повода. Значи Микела изразяваше радостта си, че е намерила нещо прекрасно, човека до себе си, било то и с цялата условност, със страха, че няма как да знае бъдещето, но е щастлива от настоящето. Много хубав постинг, определено, то е ясно, че аз я харесвам по принцип. Но някакъв странен анонимен я беше попитал „Ти спа вече с него, нали не греша?” и „А той влюбен ли е?” и „Той ли те свали?”

На първите неща, които пуснах тук, тъй като не бях ама хич наясно с настройките на коментарите, получих много тъпи анонимни коментари. Беше едно стихче – такова ежедневно, нямащо нищо общо с разочарование, просто изразяващо умора и тревога.

А незнаен анонимен ме попита „Често ли си била разочарована в любовта?” Освен това същия заключи, че „Ами щом пишеш, значи има някаква причина… Неприятно преживяване с женен мъж ли си имала скоро?”

Хех, смях в залата!

Защо пишем? Всеки поради различни причини е тук. Някой са тук, за да изразят мнението си по злободневни политически и икономически въпроси. Други са тук, за да представят творчеството си и да „опипат” аудиторията си. Трети сигурно просто се забавляват. Темите са абсолютно неограничени. Всеки може да пусне каквото си иска. В крайна сметка това е личното (макар и публично) пространство на всеки от нас.

До колко можеш да прецениш какво представлява един човек от това, което пише в блога си? Ами само до някъде – то е ясно. Човек пише това, което го вълнува в момента, описва това, което е преживял по-силно и го е впечатлило в конкретния миг. Понякога пиша, когато ми се говори, а точно в този миг няма с кого. Понякога пиша, защото са ме предизвикали. Понякога просто имам вътрешна необходимост да кажа нещо… Но определено не налагам мнението си никому, просто изразявам своята гледна точка. Който не е съгласен с мен, ако може и има достатъчно аргументи – може да ме обори. Но това би било вярно ако представях научни факти и си вадех грешни заключения от тях. Ако представям лични случки, не виждам защо някой трябва да ми каже – „о, не, не си права, тази лична случка е гадна, не е това, което си преживяла” : )))

А дори когато описвам нещо лично тук, нямам ама никакво намерение да изпадам в интимни подробности. Не смятам, че някой се интересува от тях. Има един блогър (мяркал ми се е), който си описва тук дори секса по скайп, който прави и порното, което сваля от интернет… Но – хора разни, свят широк. Въпрос на лична преценка е колко от личния си живот ще изнесеш на публичен показ.

Но със сигурност не смятам, че всеки случаен „екземпляр” – при това анонимен – хвърлил едно око на писанията ми – има право да задава прекалено лични въпроси в откритото пространство … Освен това съм забелязала, че анонимните въпроси и коментари често нямат ама никаква връзка с това, което си писал и си искал да кажеш.

Значи на въпросния анонимен – имай доблестта да застанеш пред мен, имай смелостта да докажеш това, което твърдиш… Защото този анонимен вчера ми твърдеше, че „преписвам от стари списания”! Освен това ми каза, че всеки можел да се кръсти lemonkeks или lemonshtrudel и да се заяжда с хората.

Не е вече смях в залата : ))) Направо излязох от залата. Ако някой ми докаже последното, обещах да си направя публично харакири. И с настоящото го потвърждавам.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: