Начало » Ех тея Тя и Той » Сексът като запушване на дупките

Сексът като запушване на дупките

Day by day

януари 2007
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Да убеждавам, че сексът е определено чудесен начин за прекарване на времето и за постигане на удоволствие, е абсолютно излишно, защото се съмнявам, че някой не го знае. Но не разбирам хората, които постоянно се стремят единствено към това, като абсолютна самоцел. Изпаднали в състояние на желание да изе*ат целия свят. От човек на човек (бил той от мъжки или женски пол), от легло в легло…

Подозирам и причината за това. Човек се ражда сам и умира сам – това навярно всички го знаят. Защо всички толкова се страхуват да бъдат сами? Всички хора сме самотници, раждаме се сами, живеем сами, умираме сами и през голяма част от времето се самозалъгваме, че не сме сами. Та именно когато си сам – можеш да чуеш вътрешните си гласчета, именно когато си сам, можеш да мечтаеш на воля, да правиш толкова много неща. Колкото повече решения взимаш сам, толкова си по-самостоятелен. Понякога колкото повече хора има около теб, толкова си по-самотен.

Естествено – всеки постоянно се стреми да има човек от себе си. Човек, който да заглуши вътрешните гласчета, защото, когато не си сам, именно тогава ти е по-трудно да се взреш вътре в себе си и да си задаваш милион и един въпроса за смисъла на … каквото и да било.

Когато обаче се научиш да оценяваш самотата, преставаш да си сам и започваш да си в компанията на себе си. А когато оцениш собствената си компания, можеш да оцениш и да си ценен в компанията на други. Самотата може да те разруши, ако я оставиш да го направи, в противен случай може само да те изгради. Освен това самотата е чувство и затова или присъства или отсъства. Самотата не е липса на нещо си или някои си!

Не отричам емоционалната потребност от разбиране, от някой, на когото да се опреш, да разкажеш деня или просто да заспиш в топла прегръдка. ТОВА И АЗ ГО ИСКАМ И ТО ОПРЕДЕЛЕНО. Но и съвсем определено не съм склонна да правя компромиси за постигането на тази близост. Защото това е емоционална потребност и в никакъв случай не може да се замести от физическа близост.

Какво е емоционалната потребност ли? Това е човекът, с когото след/преди секс ми е приятно да побъбря, да помилвам или – колкото и да е странно – да помълча заедно с него. Емоционалната близост е толкова да харесваш един човек, че да го искаш целия – не само мислите му, искаш душата, взимаш тялото, но на едно съвсем друго ниво. Тогава това не е просто секс за задоволяване на физическата възбуда. Ето това е разликата между секса и любенето.

Народът обаче масово бърка нуждата от емоционална близост и топлина и си мисли, че я намира в чистата физическа близост. Скачайки от легло в легло, от целувка на целувка, от един на друг, в крайна сметка единственото, което получаваш – е запушване на физическите дупки, а емоционалните си остават все така пусти и все по-големи.

А в крайна сметка, всеки има нужда просто от:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: