Начало » Животът от нещата » Карай бързо, блъскай и бягай

Карай бързо, блъскай и бягай

Day by day

април 2007
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.

Това е новото правило за движение по пътищата.

Вчера, прибирайки се, видях местата на две произшествия. На едното – жена, блъсната на пътя, на другото – мотоциклетист – пак отнесен от хаоса на шосето. И в двата случая водачите на блъсналите ги автомобили бяха изчезнали яко дим. А местопроизшествията бяха тъжна картинка, която няма да описвам сега.

Отварям новините и пак чета, че още един пешеходец е блъснат на Художествената академия, а водачът на автомобила е изчезнал от местопроизшествието. Друг Фитипалди пък се забил в стената на тунела под НДК. Не е избягал, защото стената е далеч по-твърда от един пешеходец и оказва далеч по-съществени вреди върху автомобила и автомобилът е бил в невъзможност да избяга. Същата новина припомни случай, в който също във въпросния тунел друг кандидат за F1 е връхлетял върху спирката на градския там и е убил жена на място. Което значи, че дори да си стоиш тихо и кротко на тротоара, всъщност никога не си защитен от лудостта на пътя. Не съм се ровила в сводката на КАТ за други, а сигурно има.

Всяка сутрин в новините неизбежно има справка, която звучи приблизително така:

„През изминалото денонощие при пътнотранспортни произшествия са загинали N души, а X са ранени.”

От време на време новината звучи така:

„Няма загинали при пътнотранспортните произшествия през денонощието.”

Първият път, когато го прочетох, се усмихнах накриво. Защото бяха превърнали дори липсата на жертви в новина. Което е тревожно. Защото всъщност се случва рядко.

Бързай, блъскай и бягай. И не се притеснявай, че ще те открият. Защото всички останали пешеходци си гледат или в краката, или в небето. Т.е. шансът да видят номера на колата ти е минимален. Най-много да видят марката и цвета на колата. И ако не караш Порше Кайен или Ферари Тестароса или нещо друго достатъчно рядко, няма от какво да се притесняваш. Защото автомобилите като твоя ще са поне стотици.

И какво като застраховката „Гражданска отговорност” е задължителна за всички автомобили, когато техните водачи нямат никаква гражданска отговорност в главите си?


Вашият коментар