Начало » Много или малко лични » Малко съм обвързана в „почти” връзка

Малко съм обвързана в „почти” връзка

Day by day

май 2007
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

По празниците четох една статия за емоционално разрушителните връзки. Няма да я преразказвам, но се сетих за един друг вид „връзка”, който там го нямаше.

Това е връзката от типа „днес ме има, утре не” или „почти сме гаджета”, независимо коя от страните във връзката смята, че се намира в това положение. Със сигурност всяка връзка преминава през подобен етап от развитието си, но трябва да отбележа, че този етап първо обикновено е в началото и второ трае най-много седмица-две.

Какво обаче се получава, когато двама души са заедно с месеци и въпреки това не се преместват от този етап?

За да търпи една връзка развитие, двамата трябва да инвестират времето и емоциите си приблизително пропорционално. Да се опознават от различни гледни точки. И по-специално извън леглото. Смятам, че след десетина тура в леглото двама души се познават приблизително добре и знаят какво доставя удоволствие на другия, т.е. добрият секс така или иначе е станал гарантиран. Ако след десетина срещи двамата имат и за какво да си говорят, освен за леглото, това също е положителен знак.

Обаче ако продължават на принципа „днес ме има, утре не”… ако когато искаш да му се обадиш, не знаеш дали е удобно… ако все пак му се обадиш и телефона мълчи подозрително или е изключен… ако искаш да го видиш, но се уговаряте чак за след две седмици, защото по-рано не може… е – определено има над какво да се замислиш. И ако си мислиш, че сте заедно, определено си се объркала – „почти” сте заедно, като изключим времето, в което не сте.

Ако двамата са наясно, че са заедно единствено заради доброто прекарване в леглото, няма проблем. Тогава обаче никой не мисли за връзки, всеки приема статута си на любовник и толкова. Въпреки че жените по-често имат склонност да се обвързват емоционално с мъжа, с когото делят едно легло. В класическия случай на мъжете не им пречи да пребивават в едно легло и с жена, различна от обекта на емоционалните им чувства. (Тук изключвам едно приятелче, което твърди, че не би си легнал с една жена, ако няма за какво да си говори с нея преди/след секса. Твърдението му обаче – подложено на небрежна проверка – показа, че малко послъгва.)

Ако обаче и двамата твърдят, че имат чувства… и ако всичко това продължава с период от време, който може да е различно дълъг… с месеци… определено и двамата са се набутали в „почти” връзка, от която единственият резултат – независимо от привличането, влюбването, хармонията между тях и прочее – ще бъде емоционалното изтощение.

И тъй като емоциите – особено положителните – са силно дефицитни, трябва да се пазим от тяхното изтощаване.

Подобно изтощаване обикновено води до допълнителна предпазливост и предубеденост в следващите отношения. Да не говорим, че точно това изтощение не се лекува с нищо, освен с времето. А времето е дефицитна и скъпа инвестиция.

Затова, ако съм в „почти връзка” и не успявам да я превърна във връзка, трудният, но единствен изход е просто да бягам.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: