Начало » Животът от нещата » Поглед навън и навътре

Поглед навън и навътре

Day by day

юни 2007
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Прозорливостта, способността да можеш да предвидиш няколко хода напред в бизнеса и изобщо живота като цяло винаги се е целяло като положително качество. И него оспорвам. Доволна съм, че често успявам да предвидя развитието на ситуациите, така че да използвам максимално обстоятелствата и да постигам целите си.

Прозорливостта обаче има и друго измерение. Да разбереш не само ситуациите, ами и хората около себе си. Защото много често истинският човек се изразява в междуредието на думите, които изрича и на действията, които предприема. Да разбереш движещата сила на един човек е наполовина спечелена победа в приобщаването на този човек към твоята цел.

Защото – може да не Ви се вярва – но единствено общите интереси и цели събират хората. Не любовта, не алтруизма, не желанието да общуваш… Ако аз съм заинтересована в твоята цел, ще те подкрепям до момента, в който поддържам интерес. Хм, малко цинично, но не е. Просто е вярно. И това е причината с времето приятелите да се променят. Ако двама души се развиват паралелно, могат да останат приятели за цял живот. Но ако по плоскостта интересите им се разминат в някакъв момент, те просто се плъзгат встрани един от друг и се разделят.

Прозорливостта е и умението да проумееш себе си. Да успееш да се вгледаш в най-тъмните кътчета на мислите и сърцето си и да можеш да си кажеш, че знаеш какво те движи напред, какво те спира, от какво те боли и какво те радва.

Излиза, че прозорливостта е умението едновременно да успяваш да гледаш напред в бъдещето като не забравяш какво си оставил зад себе си и в същото време да успяваш да се вгледаш вътре в себе си, за да оцениш ефекта на външния свят върху вътрешния си мир и да не забравяш по пътя да се погледнеш в огледалото на другите.

Ако не сте разбрали нищо дотук, причината е, че навън е чудесен слънчев ден и изобщо не мога да проумея защо седите пред компютрите, а не излезете да се порадвате на лятото.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: