Начало » Ех тея Тя и Той » Смисълът на мъжете

Смисълът на мъжете

Day by day

август 2007
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements
От научна гледна точка всичко съществуващо има своя смисъл. Щом нещо съществува, то е тук, за да изпълни определена мисия. Или най-малкото да запълни празнина в пространството. Защото в природата празно пространство не може да има. Така както Слънцето е жизнено необходимо за живота.

Да започнем от най-очевадното.

Ако няма мъже, жените не могат да имат поколение. Изключвам клонирането, най-малкото защото е неестествено и все още доста неуспешно. Едно на нула срещу феминизма.

Мъжете са традиционно добри в техническите занимания. И не че една жена не може да се справи с оплетените понятия и действия в техниката, но би била по-скоро изключение, отколкото потвърждение на принципа, че всеки може да се справи с всяка сложна техническа задача независимо от пола си. Две на нула срещу феминизма, защото истинската жена никога не би седнала да се цапа, ако има кой да се изцапа вместо нея, независимо от всички теории за равенство между половете.

Мъжете са традиционно по-силни физически. Това е еволюционно обусловено, защото в далечните тъмни времена мъжете са носели отговорност за убиването на звяра и са развили необходимата им сила. В друга ситуация, без мъже, жените биха били абсолютно в състояние да направят същото. Равнис. Познавам мъже, които са по-слаби, по-бавни и по-страхливи от мен. И обратното.

Мъжете са по-стабилни емоционално. Не е вярно. Малките момченца плачат точно толкова колкото и момиченцата. А съвсем като бебета, запознати твърдят, че момчетата водят убедително в децибелите. В мига, в който започнат да разбират, на момченцата започва да им се повтаря, че „мъжете“ не плачат и с времето те наистина привикват да не дават външен израз на болките и разочарованията си. Пак равнис. Просто въпрос на външен израз на емоцията.

Ако все пак приемем, че мъжете са по-силни физически и емоционално, както и че частта от мозъка, която отговаря за математическите функции, е по-добре развита, то излиза, че тяхното съществуване има смисъл да извършва:
– тежки физически действия;
– сложни технически задачи;
– успокояване на конфликтни ситуации;
– разгадаване на логически задачи, и
– да прави деца (на феминистките).

Замисляйки се, виждам, че всичко това са функции и действия. А функциите и действията не предполагат смисъл. Все едно да попитам какъв е смисълът на кухненския ми робот.

Уредът, разбира се, няма смисъл, а само предназначение. Затова не дирете смисъла на мъжете, а си ги ползвайте – както се казва – със здраве и по предназначение.

Длъжна съм да се контрирам сама и да добавя, че дори мъжете като цяло да нямат смисъл, то мъжът има особено приятното свойство да накара една жена да се почувства единствена. Да я прегърне, успокои, защити, стопли, обича…

Топлината и обичта са вече понятия, които дават смисъл. Не на мъжа, не на жената. А на живота, в който си стигнал до позицията да не дириш смисъла на мъжете или жените като цяло. А единствения ти стремеж става как да осмислиш по нов начин понятията на човека до себе си. Начин, в който въпроса за смисъла е излишен.

И ако мъжката теория гласи, че „жената не трябва да се разбира, а да се обича“, то женските теории трябва да гласят нещо като:
1. Мъжът не трябва да се разбира, а да се ползва – или –
2. С мъжа не трябва да се състезавате, а да се остави да си мисли, че е пръв – или просто
3. Да се обича такъв, какъвто сте си го взели.

И всичко това без да дирите особен смисъл.

Всеки си избира сам теорията. И ако нещо не му харесва, да не дири смисъла все по-упорито, а да смени обекта на смисъла. Защото в мига, в който започнеш да се замисляш за смисъла на нечие присъствие, то въпросното присъствие е излишно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: