Начало » Ех тея Тя и Той » Как да си останете приятели с бившия/бившата?

Как да си останете приятели с бившия/бившата?

Day by day

септември 2007
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Не знам защо, но като се разделя една двойка, ако са успели да запазят сравнително приличен тон до финала, то обикновено последната или от последните реплики е декларативното мнение на двамата, че си остават приятели.

После обикновено всеки от двата хуква в противоположна посока, колкото се може по-далеч от новия си „приятел“ и нещата умират единствено до доброто им желание. Знам защо бившите вече двойки искат да си останат приятели. Ако си делил с някого емоции, време и мисли, не ти се иска с раздялата да казваш сбогом на всичко това. То е общо и остава общо. Хората не обичаме да се разделяме ни със спомените си, ни с илюзиите си.

И именно поради тази причина, често запазването на приятелството или по-точно поставянето му на нова плоскост е напълно невъзможно. Защото и от двете страни се изисква зрелост и пренасочване на взаимоотношенията, които дори за пораснали и зрели хора са труден пирует.

На първо време и двете страни трябва да си избият от главите всички романтично-любовни-нежностни мисли към другия. А за това определено трябва време, особено ако раздялата не е по т.нар. взаимно съгласие. То раздяла по взаимно съгласие рядко има, но обикновено потърпевшия се съгласява с инициатора, че раздяла трябва да има. Май на това му викат взаимно съгласие, т.е. били са ти шута, а ти си се съгласил.

На второ двамата трябва да си намерят по възможност нови и безопасни теми за разговори, които да не напомнят по никакъв начин предходното им романтично-любовно съществуване. Както и нови почини да си прекарват свободното време. Като казах свободното време, се сетих, че обикновено прекарваме голяма част от живота си в леглото. Та забравете тази територия. Да си легнеш обратно с бившия или бившата – освен ако не го правиш за последно сбогом или за отмъщение – е жива глупост и най-сигурния начин да провалиш уж новото приятелство.

На трето, четвърто и пето място… по отношение на приятелството – няма. Всички знаят що значи приятел. Но пък на тези места може да се изброят нещата, които може да правиш междувременно. Да си хванеш ново гадже или поне да си пренасочиш емоционалната енергия и стрели на друго място. Това помага безотказно. Рискът е да забравиш за приятелчето си. Но може и то да прави същото, а както казахме за пренасочването на взаимоотношенията трябва време, та това един от начините времето да минава.

И за нещо като финал, не забравяй, че ни другарите, ни любимите са твоя собственост. Дори не просто не забравяй, а си го набий в главата. Пък в крайна сметка – ако не станете приятели, то поне винаги можете да бъдете добри непознати.

И забравете песни като тази:


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: