Начало » Животът от нещата » Усилия за живот

Усилия за живот

Day by day

октомври 2007
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Just running into my head

Sorted

Long time ago…

Авторско право

Creative Commons License
Произведението ползва условията на Криейтив Комънс договор.
Advertisements

Искаш да откриеш диаманти или злато? Да, може да ги имаш като си седиш пред компютъра и ги поръчаш онлайн. Но тогава всъщност не ги откриваш, а купуваш това, което някой друг вече е открил. Диамантите и златото се откриват дълбоко в недрата, в калта, в пръстта… За да намериш нещо наистина ценно, трябва да се потрудиш сериозно. И трябва да си готов да си изцапаш ръцете или дори да счупиш ноктите си.

За да се нахраниш, трябва да имаш храна. Да, знам, храната идва от магазина. Но си помислете за всички онези хора, които са си изцапали ръцете, за да стигне моята и твоята храна там.

За да бъдеш добре облечен, отново отиваш магазина. Но всяко парченце плат по теб е сътворено от нечии две ръце, на които усилието да те облекат дава хляба в устата.

Представи си ръцете, които са се потрудили, за да изглеждаш по начина, по който си се видял преди мъничко в огледалото. Две отрудени ръце, с белези от порязвания върху тях, с малки възлести мазолчета… И топли в същото време. Защото те са избрали да правят това, което правят. Или две нежни ръце. Ръцете на майка ти, или пък на любимата… С кожа, гладка като коприна. Сатенено нежни, когато те милват по пламтящото чело. Да, тези ръце може да нямат белези, но се замисли колко невидими драскотини може да имат.

Искаш радост, щастие и успех? Няма да ги откриеш в пощенската кутия. Нито дори в интернет. За да ги постигнеш, трябва да направиш усилие, да работиш здраво и упорито и да правиш жертви – със себе си, с времето си, понякога дори със страховете си. Трябва да се стремиш да бъдеш винаги най-добрия, да правиш планове и да ги следваш.

Или казано с други думи, трябва да запретнеш ръкави и да направиш усилие да ти се случи това, което искаш да ти се случи.

Е, готов ли си да „изцапаш“ ръцете си?


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: